Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Nyt voit laskea kotiruokasi hiilijalanjäljen netissä

9.8.2011 11.26

Saija Räsänen

Kotiruuan hiilijalanjäljen voi nyt laskea internetissä.

Siinä missä ravintoloille myönnetään tähtiä, jaetaan uudessa Mindo-palvelussa käyttäjille koivunlehtiä sen mukaan, miten ekologisia heidän palveluun syöttämänsä ruokaohjeet ovat. Viiden lehden annos tuottaa kaikkein vähiten kasvihuonekaasuja.

Palvelun mukaan vähähiilistä ruokaa ovat esimerkiksi vegaanin nokkosletut, munakoiso-hernekastike, mansikka-hedelmäpehmis ja raparperi-rahkapalat.

Epäekologisimpien ruokien kärkestä sen sijaan löytyvät muun muassa uunikampela, couscous-kana ja gourmet-pizza tomaattikastikkeella.

Mindon takana hääräävät perustajat Reeta Salmi ja Veera Juvonen. Salmi työskentelee art directorina graafisen suunnittelun yritys Redandbluessa, Juvonen taas verkkotuottajana ympäristöjärjestö Greenpeacessa.

 

 

ilmastonmuutos  ruoka  ilmasto 



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri