Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Obaman voittoa juhlitaan San Franciscon kaduilla

5.11.2008 8.46

Lasse Leipola

Kaliforniassa juhlitaan demokraattiehdokas Barack Obaman voittoa ja odotetaan oman osavaltion tuloksia. Vihreän Langan San Franciscosta tavoittama Antti Kiuru on kiertänyt vaalivalvojaisia eri puolilla kaupunkia.

”Kun vaalitulos selvisi, olin puistossa, jossa taiteilijat esiintyivät, maalasivat ja musisoivat äänten laskennan edetessä. Siellä oli aivan mahtava fiilis”, Kiuru kertoo.

Hän kävi myös demokraattien vaalivalvojaisissa, jossa tunnelma oli rauhallisempi.

”Siellä juhlittiin, kun Obaman voitto ratkesi, mutta tunnelma rauhoittui pian, sillä osavaltion omista äänistä oli vielä suuri osa laskematta”, Kiuru sanoo.

Hänen mukaansa erityisen mielenkiinnon kohteena olivat osavaltion omat äänestykset lakiehdotuksista, kuten homojen ja lesbojen oikeudesta käyttää married-sanaa rekisteröidystä parisuhteesta.

Kiuru raportoi tunnelmia mustien ja latinojen asuinalueella pidettävistä katubileistä.

”Täällä on ihan mahtavaa. En ole koskaan ollut missään vastaavassa paikassa”, Kiuru kertoo.

Hänen mukaansa ihmiset iloitsevat syvän turhautumisen päättymisestä. Erityistä riemua on aiheuttanut vähemmistöjen aktiivinen osallistuminen.

”Kun Obama mainitsi voitonpuheessaan eri vähemmistöryhmät, ihmiset puhkesivat valtaviin suosionosoituksiin. Ne, jotka eivät ole aiemmin saaneet ääntään kuuluville, äänestivät nyt voittajaa”, Kiuru sanoo.

vaalit 
Viite