Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Olkiluoto Blockade: Luova ja energinen tunnelma – ensiapuakin tarvittiin

13.8.2012 9.54

Lasse Leipola

Olkiluoto Blockade tapahtuma johti lauantaina 35 mielenosoittajan kiinniottoon. Paikalla oli järjestäjien arvion mukaan noin 150 aktivistia – poliisin arvio oli vajaa sata.

”Tieliikennettä pysäyttivät muun muassa mutanttininjakilpikonnat, kolmijalkarakennelmassa istuva kiipeilijä ja tukkeihin kahliutuneet ydinvoiman vastustajat. Tunnelma tapahtumapaikoilla oli luova ja energinen. Viimeisenä Olkiluodontien sulkivat ruotsalaiset pitkän linjan ydinvoiman vastustajat ketjuissa tiellä maaten”, järjestäjien tiedotteessa todetaan.

Poliisin mukaan tapahtuma sujui pääsääntöisesti rauhallisesti.

”Varhain aamulla mielenosoittajat olivat kaataneet kolme puuta Sorkanmaantielle, minkä vuoksi poliisi joutui käyttämään raivauskalustoa. Kiinniottoja jouduttiin tekemään myös siksi, kun osa mielenosoittajista oli VT 8:lla makaamassa ja kiinnittyneet toisiinsa erilaisten putkien avulla”, poliisi sanoo tiedotteessaan.

Poliisi muistuttaa, että valtatiellä kahdeksan on 100 km/h-nopeusrajoitus ja riski onnettomuuksiin oli suuri.

”Käskyistä huolimatta mielenosoittajat eivät poistuneet tieltä.”

Osallistujia tapahtumassa oli muun muassa Ruotsista, Latviasta, Ranskasta, Saksasta, Espanjasta, Italiasta, Skotlannista, Islannista, Kuubasta ja Argentiinasta. Mielenosoitus alkoi aamulla puoli kuusi ja päättyi osallistujien yhteisellä päätöksellä viideltä iltapäivällä.

”Yhdessä toisiinsa lukittautuneiden ihmisten siirrossa tarvittiin kuitenkin ensiapua johtuen poliisin karkeista otteista siirtotilanteissa”, järjestäjien tiedotteessa todetaan.

Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut kiinniottojen yhteydessä. Kiinniotetut pääsivät iltaan mennessä pois.

ydinvoima 
Viite