Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Exxonmobil

Rex W. Tillerson.
Aika väistyä? Sijoittajat haluavat Rex W. Tillersonin tilalle ulkopuolisen puheenjohtajan. Exxonmobil

Aika väistyä? Sijoittajat haluavat Rex W. Tillersonin tilalle ulkopuolisen puheenjohtajan.

Omistajat haluavat vihreämmän Exxonin

20.5.2008 9.51

Vihreä Lanka

Osakkeenomistajat vaativat Exxon Mobilia muuttamaan suhtautumistaan ilmastonmuutokseen. Rockefellerin sijoittajaperhe on saanut vaatimustensa taakse neljä brittiläistä sijoitusyhtiötä.

Guardian-lehden mukaan sijoittajat haluavat yhtiön hallitukseen ulkopuolisen puheenjohtajan, joka piristäisi ja uudistaisi sen työskentelyä. Nykyinen hallituksen puheenjohtaja on yhtiön toimitusjohtaja Rex W. Tillerson.

”Siitä huolimatta että yrityksellä on ollut yksittäisiä huippuluokan johtajia, toiminta erityisesti ilmastonmuutoksen suhteen osoittaa, että asioista ei ole keskusteltu riittävästi”, F&C Asset Management -yhtiön Karina Litvack sanoi Guardianille.

Sijoittajat haluavat, että Exxon seuraisi muita öljy-yhtiöitä suhtautumisessaan ilmastonmuutokseen. Muiden yhtiöiden panostaessa yhä enemmän esimerkiksi tuuli- ja aurinkoenergiaan, Exxon on aiemmin muun muassa rahoittanut ilmastonmuutosta epäilevien ryhmien ja järjestöjen toimintaa.

Exxonin vuosittainen yhtiökokous järjestetään Dallasissa myöhemmin toukokuussa. Viime vuoden yhtiökokouksessa 40 prosenttia osakkeenomistajista kannatti ulkopuolisen puheenjohtajan ottamista hallitukseen.

Exxon on ilmoittanut, että yhtiön hallituksella on omistajia paremmat valmiudet tehdä päätöksiä yhtiön johdon suhteen. Yhtiö on kuitenkin luvannut harkita uudelleen käytäntöjään, jos omistajat niin vaativat.

yritykset  ilmastonmuutos  öljy 
Viite