Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Big Mac.
Vihreämpi kuin Whopper? Amerikkalainen sivusto kiittelee McDonald'sin ponnisteluja, mutta muistuttaa, että tekemistä riittää.SXC

Vihreämpi kuin Whopper? Amerikkalainen sivusto kiittelee McDonald'sin ponnisteluja, mutta muistuttaa, että tekemistä riittää.

Onko Big Mac sittenkin ekoteko?

16.3.2011 11.17

Lasse Leipola

McDonald's on Yhdysvaltojen ekologisin suuri pikaruokaketju, arvioi Greenopia-sivusto. Se on arvioinut 23 amerikkalaista kahvila- ja pikaruokaketjua. Testiä perustellaan sillä, että vaikka pikaruoka on varsin epäekologista, on sen välttäminen edullisuuden ja helppouden vuoksi vaikeaa.

Parhaiten vertailussa pärjäsivät pienet ketjut kuten Pizza Fusion ja Le Pain Quotidien. Ne saivat täydet neljä lehteä. Suuremmat ketjut sen sijaan saivat huomattavasti huonommat arviot.

Nyt toisen lehtensä saanutta McDonald'sia kiitellään muun muassa ekologisesti suunnitelluista rakennuksista, kierrätysmateriaalin hyödyntämisestä pakkauksissa sekä trooppisen metsäkadon huomioimisesta lihahankinnoissa.

Ketjulta toivotaan tulevaisuudessa muun muassa luomutuotteita ja uusiutuvan energian käyttöä.

Suurista pikaruokaketjuista muun muassa Taco Bell, Domino's, Wendy's, Burger King ja Kentucky Fired Chicken jäivät kokonaan ilman lehtiä. Suomessa toimivista ketjuista arvioitiin McDonald'sin lisäksi Subway, joka sai yhden lehden, sekä Pizza Hut, joka jäi ilman lehtiä.

Suurista kahvilaketjuista parhaaksi valittiin Starbuck's, joka sai kolme lehteä.

ruoka 
Viite