Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Inka Mäkiö.
Muistoksi. Inka Mäkiö toivoo, että apu pääsee perille.Lasse Leipola

Muistoksi. Inka Mäkiö toivoo, että apu pääsee perille.

Onko Meksikon muistokulkue turvallinen, Inka Mäkiö?

3.6.2010 14.08

Anu-Elina Lehti

Meksikossa järjestetään ensi viikon alussa Jyri Jaakkolan ja Betty Cariñon muistoa kunnioittava karavaani. Uusi Tuuli -yhdistyksen puheenjohtajan Inka Mäkiön mukaan kyse ei varsinaisesti ole muistokulkueesta, vaikka se on nimetty Jaakkolan ja Cariñon mukaan.

”Avustuskulkue on samanlainen humanitaarisen avun karavaani kuin se, missä Jyri ja Betty ammuttiin”, Mäkiö sanoo.

Mäkiön mukaan 7. kesäkuuta Mexico Citystä San Juan Copalan kylään matkaavaan karavaaniin osallistuvat samat paikalliset järjestöt kuin aikaisempaankin karavaaniin.

Myös Betty Cariñon aviomies Omar Esparza osallistuu kulkueeseen. Mukaan on pyydetty myös Punaisen ristin, Amnestyn ja YK:n edustajia. Samalle päivälle on suunnitteilla myös tukimielenosoituksia Euroopassa.

Onko karavaaniin osallistuminen nyt turvallista?

”Sitä en tiedä. Karavaanin järjestämisestä on tiedotettu hyvin laajalle ja tietääkseni Meksikon hallitus ei ole suoraan sanonut, että osallistuminen ei ole turvallista ja että älkää tehkö sitä. Järjestäjät toivovat, että iso julkisuus tekisi karavaanista turvallisen. Toisaalta, kaikki tietävät, että väkivaltaisuudet alueella eivät ole loppuneet, joten turvallisuudesta ei ole takeita.”

Mäkiön mukaan Euroopan parlamentin edustaja Heidi Hautala (vihr) on ottanut asiakseen levittää sanaa ja viestiä Meksikon hallitukselle uudesta karavaanista.

kansalaisjärjestöt  ihmisoikeudet  meksiko 
Viite