Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Onko tässä vuoden suosituin ekoteko? Lisää viinaa kansalle

14.1.2013 14.25

Lasse Leipola

Altia rakentaa Koskenkorvan tehtaalle kymmenen megawatin höyryvoimalaitoksen, jossa käytetään polttoaineena peltobiomassaa. Tehtaan hiilidioksidipäästöt puoliutuvat ja höyryntuotannossa päästään jopa 65 prosentin polttoaineomavaraisuuteen.

Tehtaanjohtaja Antti Snellmanin mukaan investointi mahdollistaa tuotantokapasiteetin kasvattamisen.

”Voimalaitosratkaisu turvaa kilpailukykyisen höyrynsaannin Koskenkorvan tehtaalle korkean polttoaineomavaraisuuden ja monipuolisen polttoainevalikoiman ansiosta”, Snellman sanoo Altian tiedotteessa.

”Uuden biovoimalaitoksen ensisijainen polttoaine on etanoli- ja tärkkelysprosessien sivutuotteena syntyvä ohran kuori, joka polttoteknisesti ja lämpöarvoltaan vastaa olkipolttoaineita. Rakennettavassa voimalaitoksessa voidaan polttaa tulevaisuudessa myös olkea sekä muita uusiutuvia polttoaineita, kuten metsähaketta ja ruokohelpea”, Snellman sanoo.

Kokonaisinvestoinnin arvo on noin 15 miljoonaa euroa. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt hankkeelle uuden teknologian käyttöönottoon noin 1,5 miljoonan euron investointituen. Uuden voimalan valmistuttua uudistetaan nykyinen 20 megawatin voimalaitos, jotta myös sen polttoainevalikoimaa saadaan monipuolistettua biotuotteilla.

Koskenkorvan tehdas käyttää noin 15 prosenttia Suomen ohrantuotannosta.

bioenergia  alkoholi 
Viite