Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Onko vähemmistöhallitus ainoa kansan tahdon mukainen vaihtoehto?

23.5.2011 13.03

Lasse Leipola

Julkisen keskustelun etu olisi vähemmistöhallitus, väittää viestintäyrittäjä ja Alma median Helsingin toimituksen entinen esimies Taneli Heikka. Hänen mukaansa suomalainen media ei kykene rakenteelliseen toisinajatteluun, jossa ehdotettaisiin uutta poliittista kulttuuria ja tuettaisiin toimintaa sen puolesta.

”Miksei media rummuta pääkirjoituksin ja kolumnein: vain vähemmistöhallitus noudattaa kansan tahtoa? Sellaiseen pääkirjoittajaan en ole vaalien jälkeen vielä törmännyt, joka ehdottaisi Suomelle hyppäämistä pohjoismaisen parlamentarismin valtavirtaan”, Heikka kirjoittaa Vihreän Langan Mediapyövelit-blogissaan.

Hänen mukaansa kevään eduskuntavaalit olivat kansanäänestys Portugalin tukemisesta.

”Tuen vastustajat – perussuomalaiset ja demarit – etenivät, ensin mainittu kaikilla mittareilla, jälkimmäinen puolueiden keskinäisessä järjestyksessä. Silti tukea kannattanut kokoomus oli suurin puolue, joten sillä on oikeus hallituksen muodostajan ja onnistuessaan pääministerin paikkaan.”

Hän muistuttaa, että poliitikot haluavat kuitenkin vakaan enemmistöhallituksen.

”Heitä pelottaa, että pohjoismainen tie vähemmistöhallituksineen johtaa anarkiaan. Siksi parlamentarismia ja kansan tahtoa pitää lyödä ylileveällä, aatteellisesti absurdilla koalitiolla päähän”, Heikka kirjoittaa.

hallitusneuvottelut 
Viite