Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Opiskelija- ja nuorisojärjestöt: Tasa-arvoinen avioliittolaki nyt!

30.6.2011 9.59

Saija Räsänen

Kolmetoista suomalaista opiskelija- ja nuorisojärjestöä on pettyneitä siihen, että hallitusohjelmaan ei kirjattu tasa-arvoisen avioliittolain toteutumista.

Allekirjoittajien joukosta löytyvät muun muassa Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL sekä vasemmistoliiton, vihreiden, kokoomuksen, keskustan ja sosiaalidemokraattien opiskelijajärjestöt.

Nyt Suomen avioliittolaki mahdollistaa avioliiton solmimisen vain miehen ja naisen muodostamalle parille. Samaa sukupuolta olevat parit voivat rekisteröidä suhteensa, mutta rekisteröinti ei anna oikeutta perheen ulkopuoliseen adoptioon tai yhteiseen sukunimeen avioliiton tapaan.

”Miksi ylläpitää kahta erilaista järjestelmää parisuhteiden virallistamiselle? Jokainen parisuhde on ainutlaatuinen, mutta valtion silmissä suhteiden pitäisi aina olla tasa-arvoisia riippumatta siitä, ketkä toisiaan rakastavat”, sanovat järjestöjen puheenjohtajat kannanotossa.

Järjestöt huomauttavat, että tasa-arvoinen avioliittolaki on voimassa jo Ruotsissa, Norjassa, Espanjassa, Kanadassa, Portugalissa, Islannissa ja Argentiinassa.  YK:n ihmisoikeusneuvosto on tuominnut seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän.

”Myös Suomen tulee liittyä osaksi kansainvälistä kehitystä ja lopettaa ihmisten asettaminen eriarvoiseen asemaan seksuaalisen suuntautumisen perusteella", puheenjohtajat toteavat.

nuoret  seksuaalivähemmistöt  opiskelijat  avioliitto  avioliittolaki 
Viite