Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Oppositio houkuttelee vihreitä ja rkp:tä lipeämään hallitusrintamasta

24.9.2009 14.37

Jukka Vahti

Vasemmisto-oppositio houkuttelee hallituksen pienempiä puolueita vihreitä ja rkp:tä sanoutumaan irti hallitusrintamasta, joka on tähän asti pysynyt yhtenäisenä vaalirahkohussa.

"Kun esimerkiksi rkp:n ja vihreiden kohdalla on tässä tilaisuudessa väläytelty kaikenlaisia mahdollisuuksia, niin haluaisimme järjestää sellaisen tilaisuuden, johon he osallistuisivat ", sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov sanoi oppositiopuolueiden palaverin jälkeen.

"Aiheesta voidaan varmasti keskustella, mutta ajatus, että kaikki puolueet eivät olisi keskusteluissa mukana ei tunnu oikein reilulta", totesi vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö tuoreeltaan kuultuaan opposition ehdotuksesta.

Oppositio vaatii myös pääministeri Matti Vanhasta (kesk) "vetämään johtopäätökset" vaalirahakohusta, eli irtisanoutumaan tehtävästään

Tarja Filatov perusteli opposition vaatimusta muun muassa sillä, että pääministeri vaikuttaa ratkaisevasti Suomen maineeseen maailmalla. Vanhanen on parhaillaan työmatkalla Yhdysvalloissa.

"Voi rehellisesti todeta, että pääministerin persoona vaikuttaa Suomi-kuvaan maailmalla. Suomi on pärjännyt erilaisissa kilpailukykymittauksissa ja siihen on vaikuttanut sekin että meidät on tunnettu korruptoitumattomana maana ja hyvän hallinnon maana", Filatov sanoi.

 

 

 

vaalirahoitus 


Lisää aiheesta:Viite