Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Oppositio puolustaa liikkuvaa poliisia

14.8.2012 15.25

Lasse Leipola

Oppositio tyrmää sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) esittämän liikkuvan poliisin lakkauttamisen. Räsänen sanoi Helsingin Sanomille, ettei näe vaihtoehtoja liikkuvan poliisin lakkauttamiselle tulevassa rakenneuudistuksessa, jossa haetaan useiden miljoonien säästöä.

Perussuomalaisten tiedotteen mukaan vaihtoehtona tulee nähdä liikkuvan poliisin säilyttäminen omana organisaationa ja valtion tulee budjetoida siihen riittävät talouden resurssit.

Samoilla linjoilla on myös keskusta.

”Kyse on ihmisten arjen turvallisuudesta. Liikkuva poliisi on se poliisin yksikkö, jonka me kansalaiset useimmin kohtaamme”, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa hallituksen sisällä ainoastaan liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) on esittänyt edes jotain ymmärrystä liikkuvaa poliisia kohtaan.

”Liikkuvan poliisin toiminta on tarkoitettu nimenomaan liikenteen valvontaan ja liikenneturvallisuutta palvelemaan. Erityisesti raskaan liikenteen valvontaa ja kansainvälisiä tehtäviä on lähes mahdoton pilkkoa paikallispoliisille, kuten Räsänen esittää.”

poliisi 
Viite