Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Oras Tynkkynen ihmettelee ydinvoimaäänestyksen saamaa vastaanottoa

20.9.2011 8.55

Lasse Leipola

Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen ihmettelee muiden puolueiden kriittistä suhtautumista vihreiden lauantaiseen aloitteeseen siitä, että Suomessa järjestettäisiin kansanäänestys ydinvoimasta luopumisesta. Muun muassa vasemmistoliiton, kristillisten ja demarien puoluesihteerit tyrmäsivät ehdotuksen.

Tynkkysen mukaan kansanäänestykselle on tarvetta, vaikka seuraavan neljän vuoden energiapolitiikasta on juuri sovittu kansanäänestyksessä.

”Hallitusohjelmat laaditaan kuitenkin neljäksi vuodeksi, mutta energiainvestointeja tehdään vuosikymmeniksi eteenpäin. Kansan enemmistön mielipide linjaisi energiapolitiikan suuntaa yli hallitusrajojen”, Tynkkynen kirjoittaa blogissaan.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä sanoi Ylelle, että kansanäänestys olisi demokratian kannalta arveluttava vaihtoehto.

”Vihreissä kansan enemmistön mahdollisuutta päättää suurimmista asioista pidetään päinvastoin demokratian mukaisena”, Tynkkynen kommentoi.

Maanselkä otti tiistaina yhteyttä Vihreän Langan toimitukseen ja täsmensi sanomisiaan.

”En sanonut että kansanäänestys on demokratian kannata arvelluttava vaihtoehto, vaan että tässä asiassa, siis ydinvoima on päätöksenteon kannalta niin kompleksi asia, että siitä pitää eduskunnan kuulla asiantuntijoita ja asia pitää valmistella hyvin”, Maanselkä sanoi.

Hänen mukaansa kansanäänestyksessä asia pelkistyy liikaa.

”Demokratiassa on monia ulottuvuuksia, ja mihin tarvittaisiin eduskuntaa, jos kansa äänestäisi suoraan kaikesta?”

Juttua on päivitetty kello 11.49.

ydinvoima  demokratia 
Viite