Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

orastynkkynen.fi

Oras Tynkkynen.
Hassin äänet haussa? Oras Tynkkynen havittelee muun muassa edellisissä vaaleissa Satu Hassia kannattaneiden ääniä.orastynkkynen.fi

Hassin äänet haussa? Oras Tynkkynen havittelee muun muassa edellisissä vaaleissa Satu Hassia kannattaneiden ääniä.

Oras Tynkkynen mielii Brysseliin: ”Euroopassa riittää vielä tekemistä”

10.12.2013 9.24

Lasse Leipola

Vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Oras Tynkkynen asettuu ehdolle ensi kevään eurovaaleissa.

”Olen päättänyt asettua ehdolle kevään eurovaaleissa, koska Euroopassa riittää vielä tekemistä. Asetun ehdolle kuitenkin ennen kaikkea siksi, että uskon Euroopan mahdollisuuksiin. Eurooppa voi antaa paljon Suomelle ja Suomi Euroopalle”, Tynkkynen kirjoittaa blogissaan.

”Haluan rakentaa sosiaalisempaa Eurooppaa, jossa ketään nuorta ei jätetä heitteille. Haluan rakentaa ekologisempaa Eurooppaa, joka osoittaa johtajuutta ilmastokriisin taltuttamisessa. Haluan rakentaa taloudellisempaa Eurooppaa, jossa maksamme omat laskumme ja yrittäjyys kannattaa. Haluan rakentaa myös tehokkaampaa Eurooppaa, jossa tehdään vähemmän mutta parempia direktiivejä.”

Tynkkynen on 12. vihreiden julkistama ehdokas. Kisasta on tulossa vihreiden osalta erittäin jännittävä. Ennakkoarvioissa tasavahvoja ehdokkaita on selvästi enemmän kuin paikkoja, joihin vihreillä on realistiset mahdollisuudet. Vuoden 2009 vaaleissa vihreät saivat täpärästi kaksi paikkaa.

Tällä kertaa paikoista kamppailevat Tynkkysen lisäksi erityisesti muun muassa europarlamentaarikko Tarja Cronberg, ex-kansanedustaja Jyrki Kasvi sekä kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto, Satu Haapanen ja Anni Sinnemäki. Cronberg ja Kasvi jäivät edellisissä vaaleissa varasijoille Satu Hassin ja Heidi Hautalan taakse.

Tynkkysen tapaan Tampereelta kotoisin oleva Hassi on jo ilmoittanut, ettei aio asettua ensi keväänä ehdolle. Tynkkystä voi tamperelaisuuden lisäksi pitää Hassin manttelinperijänä myös siinä mielessä, että he molemmat ovat profiloituneet erityisesti ilmastopolitiikassa.

Tynkkysen ehdokkuudesta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

vihreät  eurovaalit 
Viite