Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Fennovoima

Fennovoiman voimala.
Visio. Fennovoiman ydinvoimalan on määrä nousta Pyhäjoen Hanhikivelle.Fennovoima

Visio. Fennovoiman ydinvoimalan on määrä nousta Pyhäjoen Hanhikivelle.

Osa Fennovoiman orpo-osakkeista löysi kodin - ensimmäinen varma suomalaisosakas ilmoittautui

19.2.2014 11.34

Sammeli Heikkinen

Ensimmäinen suomalainen yritys vahvisti julkisuudessa osallistumisensa Fennovoiman hankkeeseen keskiviikkona. Teräsyhtiö Outokumpu tiedotti sitoutuneensa ydinvoimaprojektiin ja kasvattavansa omistustaan kymmenyksestä 12,5 prosenttiin.

Ennen Outokummun ilmoitusta varma Fennovoimaan osallistuja on ollut Venäjän valtion ydinvoimakorporaatio Rosatom, joka myös toimittaa voimalan reaktorin ja polttoaineen. Rosatomin osuus hankkeesta on nykyisten tietojen mukaan kolmasosa.

Osuuden kasvattamisella Outokumpu saa tiedotteensa mukaan nyt 150 megawatin osuuden 1200 megawatin voimalasta. Tämä vastaa teräsyhtiön alunperin havittelemaa siivua, joka pieneni, kun Fennovoiman reaktorisuunnitelmat kutistuivat noin 1500–1600 megawatista 1200 megawattiin.

Fennovoiman muiden suomalaisosakkaiden pitää sitoutua hankkeeseen kuukauden loppuun mennessä tai jättäytyä siitä ulos. Aiemmin hankkeesta jääneiden yhtiöiden ja kuntien osakkeiden kohtalo on ollut epäselvä. Nyt siis ainakin pieni osa orpo-osakkeista päätyi Outokummulle.

ydinvoima  fennovoima 
Viite