Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Missä syy? Osmo Soininvaaran lääke vihapuheeseen on analyyttinen keskustelu.

Missä syy? Osmo Soininvaaran lääke vihapuheeseen on analyyttinen keskustelu.

Osmo Soininvaara kiristäisi aselakeja

26.7.2011 10.31

Saija Räsänen

Vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara miettii blogissaan syitä Norjan perjantaiselle tragedialle. Hänen mukaansa nyt on tärkeämpää etsiä syitä kuin syyllisiä.

Soininvaaran mielestä niin Norjassa kuin Suomessakin kannattaisi kiristää aselakeja.

"Lehtitietojen mukaan ampujalla oli luvallinen rynnäkkökivääri! Konetuliaseita ei pitäisi olla kenelläkään", Soininvaara kirjoittaa.

Myös itse lataavien aseiden kieltoa tulisi harkita, koska ilman sellaista massamurha olisi paljon vaikeampi toteuttaa, kun ampuja jäisi laukausten välillä aseettomaksi.

Soininvaara uskoo, että netin vihapuheet ovat omiaan lietsomaan häiriintyneitä luonteita veritekoihin.

"Kaikki sairaat mielet eivät päädy massamurhaajiksi. Siksi pidän todennäköisenä, että ilman vihakirjoittajien aiheuttamaa altistusta hänestä ei olisi tullut massamurhaajaa", hän kirjoittaa.

Soininvaara ei kuitenkaan rajoittaisi esimerkiksi maahanmuutosta käytävää keskustelua, vaan siitä pitäisi hänen mukaansa keskustella nykyistä enemmän. Etenkin päättäjien pitäisi osallistua julkiseen keskusteluun, koska silloin maahanmuuttokeskustelu ei jäisi vain "pigmenttikriittisten" mellastuskentäksi.

"Vihakirjoitusten tehoa vähentäisi, jos ulkomaalaispolitiikasta käytäisiin julkisuudessa myös asiallista, analyyttista ja ongelmia kaihtamatonta keskustelua", Soininvaara uskoo.

maahanmuutto  aseet  terrorismi 




Viite