Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Outi Hannulasta Setan puheenjohtaja

1.12.2008 9.00

Vihreä Lanka

Seksuaalivähemmistöjen etujärjestö Seta valitsi lauantaina uudeksi puheenjohtajakseen Outi Hannulan. Vuoden alusta tehtävässä aloittava Hannula vaatii nais- ja miespareille mahdollisuutta niin sanottuun ulkoiseen adoptioon, eli lapsen adoptoimiseen perheen ulkopuolelta.

”Oli hienoa kuulla, että perheen sisäiseen adoptioon liittyvässä eduskunnan lähetekeskustelussa kansanedustajat nostivat sateenkaariperheen lapsen edun vahvasti esiin. Lapset ansaitsevat tulla kohdelluiksi yhdenvertaisesti”, Hannula sanoo.

Hänen mukaansa Setan suurin haaste on murtaa vallitseva asenneilmapiiri.

”Lainsäädäntö kieltää syrjinnän, mutta asenteet tulevat jälkijunassa. Eritoten transihmisiin kohdistuu tavattomasti ennakkoluuloja."

Hannula kuitenkin uskoo, että muutosta on jo ilmassa. Siitä kertoo hänen mukaansa muun muassa Johanna Korhosen ja Olli Aallon kansalaisilta saama tuki.

Hannula on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan kampanjakoordinaattori. Aiemmin hän on työskennellyt vihreiden kansainvälisten asioiden sihteerinä sekä Euroopan vihreiden varainhoitajana. Hän on toiminut aktiivisesti myös Setan jäsenjärjestössä Sateenkaariperheissä.

tasa-arvo  seksuaalivähemmistöt 


Lisää aiheesta:Viite