Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Päivi Räsänen kävi TV:ssä – erot kirkosta kiihtyvät taas

18.10.2010 9.29

Lasse Leipola

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen oli maanantaiaamuna Ylen Aamu-TV:ssä kommentoimassa erotulvaa, joka on kohdannut evankelisluterilaisen kirkon.

Räsänen sanoi haastattelussa, että nykyinen erotulva on pientä sen rinnalla, mitä tapahtuu, jos kirkko hyväksyy samaa sukupuolta olevien parien siunaamisen.

Eroakirkosta.fi-palvelun tilastosivun mukaan erot kiihtyivät välittömästi aamuisen haastattelun jälkeen ja tämänhetkisen ennusteen mukaan kirkosta eroaa tänään yli 6 000 suomalaista. Yhteensä ohjelman jälkeen kirkosta eronneita on jo noin 20 000.

Kirkosta eroamiset alkoivat viime tiistaina, kun Ajankohtainen Kakkonen järjesti keskusteluillan, jossa muun muassa Räsänen oli puhumassa homojen ja kirkon suhteesta.

Aamu-TV:ssä Räsänen sanoi myös toivovansa, että hänen mielipiteensä mahtuvat moniääniseen kirkkoon, jonka puolesta arkkipiispa Kari Mäkinen puhunut.

Hän sanoi olevansa pöyristynyt kulttuuriministeri Stefan Wallinin eilisistä kommenteista, joiden mukaan Räsänen ei voi paeta vastuutaan asiassa, sillä hänellä on rivijäsentä enemmän painoarvoa kirkon asioista puhuttaessa.

”Jos Päivi Räsäsen tarkoitus on kääntää kirkon kelloja taaksepäin ja harventaa kirkon jäsenmäärää, hänen pitäisi sanoa se suoraan, eikä väistää seuraamuksia, kun Räsäsen valikoiva ihmisnäkemys alkaa vaikuttaa kirkon maineeseen ja talouteen”, Wallin sanoi Ylen haastattelussa.

seksuaalivähemmistöt  kirkko 
Viite