Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Raisio

Elovena pakkaus.
Päästöt tiedossa. Sata grammaa Elovenaa aiheuttaa tuotannossa 37 gramman hiilidioksidipäästöt. Raisio

Päästöt tiedossa. Sata grammaa Elovenaa aiheuttaa tuotannossa 37 gramman hiilidioksidipäästöt.

Päästötiedot hivuttautuvat pakkauksiin

2.6.2008 14.31

Vihreä Lanka

Elintarvikkeiden Tuotannon aiheuttamat hiilidioksidipäästöt kerrotaan tulevaisuudessa yhä useammassa elintarvikepakkauksessa. Kauppalehden mukaan Raisio aikoo tuoda vielä tänä vuonna markkinoille tuotteita, joiden aiheuttamat päästöt on merkitty pakkaukseen.

Raision Elovena-kaurahiutaleet ovat toistaiseksi olleet ainoita suomalaistuotteita, joiden pakkauksissa on kerrottu päästötase.

Kilon Elovena-pakkauksen sisältö on pellolla kasvaessaan sitonut ilmakehästä viisi kiloa hiilidioksidia. Tuotannossa, jalostuksessa ja kuljetuksessa hiilidioksidipäästöjä on Raision mukaan syntynyt noin 370 grammaa kiloa kohden.

Raision viestintäpäällikkö Heidi Hirvonen toteaa Kauppalehdelle, että päästöjen mittaaminen on kallista ja aikaavievää, mutta markkinointihyödy vuoksi kannattavaa.

Toukokuun alussa julkistettiin yritysten ja tutkimuslaitosten yhteishanke, jonka tarkoituksena on selvittää kuluttajille muun muassa ruokatuotannon aiheuttamia päästöjä.

Hankkeessa ovat mukana muun muassa Valtion taloudellinen tutkimuskeskus Vatt, VTT, Suomen ympäristökeskus, Ruokakesko ja HK Ruokatalo.
Viite