Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Paavo Arhinmäki.
Naisia hallituksiin. Paavo Arhinmäen mukaan pörssiyhtiöiden hallituksissa pitäisi olla tasapuolisesti miehiä ja naisia.Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Naisia hallituksiin. Paavo Arhinmäen mukaan pörssiyhtiöiden hallituksissa pitäisi olla tasapuolisesti miehiä ja naisia.

Paavo Arhinmäki haluaa sukupuolikiintiöt pörssiyhtiöiden hallituksiin

22.9.2011 10.49

Lasse Leipola

Tasa-arvoasioista vastaava kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas) esittää, että hallituksen tasa-arvo-ohjelmassa tavoitellaan sukupuolikiintiöitä pörssiyhtiöiden hallituksiin.

”Mikäli sukupuolten tasapuolinen edustus ei toteudu pörssiyhtiöissä vuoteen 2013 mennessä, ehdotan, että säädetään pörssiyhtiöiden hallituspaikkoja koskevat sukupuolikiintiöt, vähintään 40 prosenttia kumpaakin sukupuolta”, ministeri Arhinmäki sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa on syytä muistaa, etteivät kiintiöt ole tasa-arvoautomaatti.

”Kiintiöiden toimeenpanoa koskevat tutkimukset ovat osoittaneet, että kiintiölainsäädäntö ei automaattisesti johda tasa-arvon huomioon ottamiseen päätöksiä tehtäessä. Tasa-arvoinen päätöksenteko tarkoittaa myös sitä, että päätöksiä valmisteltaessa otetaan huomioon niiden vaikutukset naisiin ja miehiin”, Arhinmäki sanoo.

Aiemmin muun muassa valtion omistajaohjauksesta vastaava kehitysministeri Heidi Hautala (vihr) on ilmoittanut kannattavansa sukupuolikiintiöitä pörssiyhtiöiden hallituksiin.

tasa-arvo 
Viite