Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Piste i:n päälle. Heidi Hautala ihmettelee kaasuyhtiö Nord Streamin toimintaa.

Piste i:n päälle. Heidi Hautala ihmettelee kaasuyhtiö Nord Streamin toimintaa.

Paavo Lipposesta tuli kaasuyhtiön lobbari

15.8.2008 11.44

Vihreä Lanka

"Piste i:n päälle tämän superlobbausta harjoittavan venäläis-saksalaisen yrityksen strategiassa", vihreiden kansanedustaja Heidi Hautala kommentoi tietoa Paavo Lipposen siirtymisestä Nord Streamin konsultiksi.

"Jo jonkin aikaa on ympäri Eurooppaa ihmetelty, onko Itämeren kaasuputki demarien hanke, kun niin moni eri maiden päätöksentekijöitä hyvin ymmärtävä demari on palkattu yhtiön leipiin", Hautala kirjoittaa blogissaan

Hautala kirjoitti Nord Streamin demarimiehityksestä myös viime viikolla Vihreään Lankaan kirjoittamassaan kolumnissa. Hänen mukaansa Nord Stream on vahva ehdokas Suomen pahimmaksi lobbariksi yhdessä Fennovoiman kanssa.

Helsingin Sanomat kertoi aamulla, että saksalais-venäläinen maakaasuyhtiö Nord Stream on palkannut Lipposen nopeuttamaan kaasuputken ympäristölupien käsittelyä Suomessa sekä välittämään tietoa yhtiön ja suomalaisten päättäjien välillä.

Lipposen mukaan vuoden mittaisessa sopimuksessa ei ole kyse työsuhteesta, vaan hän toimii yhtiön riippumattomana neuvonantajana.

”Riippumattomuus tässä tarkoittaa, että toimin kahden osapuolen välillä. Voin viedä suomalaisille viranomaisille näkemyksiä Nord Streamin johdolta ja päinvastoin välittää terveisiä Suomen päättäjiltä”, Lipponen sanoo Helsingin Sanomille.

Hän kertoo saneensa hyväksynnän tehtävään pääministeriltä ja presidentiltä.

Juttua on päivitetty 15.8. kello 14.20.

lobbaus 


Lisää aiheesta:Viite