Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Päivi Räsäsen kotisivut

Päivi Räsänen
luottamuspula. Päivi Räsäsen mukaan ministerit ovat rikkoneet lakia selvästi. Päivi Räsäsen kotisivut

luottamuspula. Päivi Räsäsen mukaan ministerit ovat rikkoneet lakia selvästi.

Päivi Räsänen: ministerien luottamus vaakalaudalla

26.5.2008 13.36

Jussi Karmala

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mielestä vaalirahoituslakia rikkoneiden ministereiden luottamus on vaakalaudalla.

"Hallituspuolueiden tulee keskustella vaalirahoituslakia rikkoneiden ministereiden luottamuksesta", Räsänen sanoi Vihreälle Langalle.

Räsäsen mielestä erityisen vakavia ovat ne tapaukset, joissa ministeri on ministerikaudellaan rikkonut lakia jättämällä kertomatta saamastaan rahoituksesta, mutta kuitenkin vakuuttanut oikeusministeriölle vaalirahailmoituksessa, että lakia on noudatettu.

”Kyllä pienemmistäkin rikkomuksista on ministereitä lähtenyt kävelemään. Jos vertaa esimerkiksi Kanervan tapaukseen, niin eihän siinä käsittääkseni tapahtunut mitään lainvastaista. Ja nyt on lakia rikottu ihan selvästi."

"Miksi se ei horjuttaisi hallituksen asemaa, kun näin moni ministeri on rikkonut lakia?”

Vaalirahoituskriisi keskittyy keskustan ja kokoomuksen näkyviin ehdokkaisiin.

Räsäsen mukaan on outoa, että osa vaalirahoituslakia rikkoneista ministereistä on istunut valiokunnissa silloin, kun vaalirahoituslakia on tehty.

”Lait käydään valiokunnissa niin yksityiskohtaisesti läpi, että sitten on todella huono edustaja, jos ei valiokunnassa huomaa, mitä laissa lukee.”

Kristillisdemokraattien kaikki vaalirahailmoitukset olivat lainmukaisia.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat kokoontuvat tiistaina puimaan vaalirahoituksen uudistamista. Oppositiopuolueet vaativat vaalirahalahjoituksille 2 000–3 000 euron kattoa.
Viite