Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Romanikerjäläinen.
Pakkasessa. Romaninainen kerjäsi rahaa Helsingissä torstaiaamuna.Emilia Pippola

Pakkasessa. Romaninainen kerjäsi rahaa Helsingissä torstaiaamuna.

Pakkanen ja palautus uhkaavat Helsingin romaneja

21.1.2010 10.04

Lasse Leipola

Vihreät eivät hyväksy Helsingin romaniperheiden hätämajoituksen lopettamista.

”Kaupungin johto haluaa, että romaneiden tilanne tehdään niin tukalaksi, että he lähtevät pois maasta. Onko kuitenkaan mitään niin epähumaania kuin ajaa vauvat ja vanhukset ulos pakkaseen?” kysyy kaupunginvaltuutettu Kimmo Helistö Helsingin vihreiden tiedotteessa.

Hänen tekemäänsä välikysymystä käsiteltiin eilen keskiviikkona valtuustossa. Vihreät pettyivät siihen, etteivät kokoomus ja demarit kannattaneet hätämajoituksen jatkamista.

”Kokoomuksen kovat arvot eivät tulleet meille yllätyksenä, mutta onko tällainen heitteillejättö todellakin demareiden mielestä oikein?” kysyy vihreiden valtuutettu Emma Kari.

Hän sanoo, että kaupungin toimet romanikerjäläiskysymyksessä on järkyttävin asia, mihin hän on Helsingissä törmännyt.

Kokoomus on valtuustoryhmän puheenjohtaja Laura Rädyn ja kaupunginjohtaja Jussi Pajusen suulla vakuutellut, etteivät romanit joudu taivasalle.

”Hätämajoituksen loppuminen ei tarkoita, että lapsiperheet ajettaisiin pakkaseen. Mutta toivon edelleen valtiolta toimia, joilla kaupungin vanha kerjäämisen kieltävä järjestyssääntö voitaisiin palauttaa”, Pajunen sanoo Helsingin Sanomissa.

Hätämajoitus päättyy tammikuun lopussa, minkä jälkeen kaupunki pyrkii palauttamaan romanit kotimaahansa. Hätämajoituksen kulut aiotaan periä takaisin Romanian valtiolta.
Viite