Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pakkoruotsin vastustajilla uusi yritys – edellisestä kansalaisaloitteesta vain kuukausi

4.3.2013 9.18

Lasse Leipola

Pakkoruotsin poistamista ajetaan nyt peräti kahden kansalaisaloitteen voimin. Vapaa kielivalinta ry, Kokoomuksen Nuorten Liitto, Perussuomalaiset Nuoret ja Suomalaisuuden Liitto käynnistivät tänään maanantaina allekirjoitusten keräämisen pakkoruotsia vastustavaan kansalaisaloitteeseen.

”Perustuslain tarkoittamista suomen- ja ruotsinkielisen väestön sivistyksellisistä ja yhteiskunnallisista tarpeista on huolehdittava, mutta tämä onnistuu paremmin nojaamalla vapaaehtoisuuteen kuin pakkoon. Lisäksi näin kunnioitettaisiin myös perustuslain henkeä ja kirjainta, koska vapaus on perusteena tasapuolisesti sama molemmille väestönosille”, Vapaa Kielivalinta ry:n puheenjohtaja Ilmari Rostila.

Erikoiseksi tuoreen aloitteen tekee se, että vastaava kansalaisaloite on jo olemassa. Sen on reilun kuukauden aikana allekirjoittanut hieman yli 2 100 suomalaista.

Noin kuukausi sitten käynnistettiin myös aloite, jolla vaaditaan ruotsin kielen virallisen aseman muuttamista vähemmistökieleksi, joka sekin tarkoittaisi nykyisenkaltaisesta pakkoruotsista luopumista. Sen on allekirjoittanut yli 1 500 suomalaista.

pakkoruotsi 
Viite