Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Paljonko yleläisiä on kymmenen vuoden päästä, Lauri Kivinen?

15.10.2010 8.34

Jukka Vahti

Harva uskaltaa tällä hetkellä ennustaa, miltä Yleisradio näyttää kymmenen vuoden päästä. Ei siis ihme, että myös viime helmikuussa yhtiön toimitusjohtajaksi valittu Lauri Kivinen kommentoi Ylen näkymiä kieli keskellä suuta.

Kivisen kauden ensimmäisestä isosta uudistuksesta päätettiin pari viikkoa sitten. Tuolloin Ylen hallintoneuvosto sinetöi laajan organisaatiouudistuksen, jossa Ylen keskiportaan johtajien määrää vähennetään, ja nykyistä isomman osan Ylen henkilökunnasta pitäisi päästä keskittymään ohjelmien tekemiseen.

"Meidän olemassaolomme oikeutus on siinä, että meillä on vahva sisältötuotanto. Siis siinä, että osaamme tehdä sisältöjä tai sparrata niitä suomalaisia, jotka tekevät sisältöjä", Kivinen sanoo.

Muiksi Ylen tulevaisuuden kivijaloiksi Kivinen listaa vahvan, riippumattoman journalismin ja "jakeluneutraaliuden", eli sen, että rajat eri jakelukanavien välillä katoavat.

Jo ennen viimeisintä organisaatiouudistusta oli päätetty, että Ylen henkilökuntaa vähennetään noin kahdella sadalla henkilöllä seuraavan kahden vuoden aikana. Tämän jälkeen Ylellä olisi vuonna 2012 yhteensä noin 3 000 työntekijää.

Siihen, paljonko yleläisiä on kymmenen vuoden päästä, Kivinen ei ota suoraan kantaa. Hän ei kuitenkaan odota isoja muutoksia nykytilanteeseen.

"Sanoisin niin päin, että haluamme edistää sitä, että suomalainen luova teollisuus on silloin merkittävästi suurempi kuin tänä päivänä. Ja siinä teollisuudessa Ylellä tulee olemaan merkittävä rooli. Tämä ei varmaan kauheasti pienennä Yleä, mutta en  toisaalta uskalla povata Ylelle kasvuakaan", Kivinen sanoo.

Eli tekeekö Yle ohjelmia tulevaisuudessa enimmäkseen itse, vai ostaako se niitä yhtiön ulkopuolisilta tekijöitä?

"Ylen rooli luovan talouden tietoyhteiskunnan kehittämisessä voi tapahtua meidän omien työntekijöidemme toimin tai enemmän verkottuvana edistämisenä, ja nykypäivän maailmassa paino on ehkä jälkimmäisessä", Kivinen arvioi.

media  journalismi 




Viite