Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Palkittiinko laittomuudet lisäluvilla? Järjestö syyttää ministeriötä häikälemättömyydestä

4.2.2013 13.55

Lasse Leipola

Luonto-Liitto tyrmää maa- ja metsätalousministeriön kaavailemat uudet sudenkaatoluvat. Ministeriö perustelee lupia susien aiheuttamilla sosiaalisilla haitoilla sekä salametsästyksen ja kielteisten asenteiden lisääntymisellä.

Järjestön susiryhmä aloitti vuonna 2008 Salakaadot seis! -kampanjan, jonka tavoitteena on ollut laittomuuksien kitkeminen.

Jos susien kaatoluvat myönnetään, se antaa vaikutelman siitä, että laittomuudet palkitaan lisäluvilla. Tällainen toiminta on perusteetonta. Se osoittaa ministeriöltä häikäilemättömyyttä ja epäjohdonmukaisuutta”, sanoo susiryhmän puheenjohtaja Jaana Julin järjestön tiedotteessa.

Yöllä lumeen jääneet suden jäljet talon lähellä eivät ole merkki mistään suorasta uhkasta, johon täytyy suin päin reagoida kaatoluvilla. Tulevaisuudessa sosiaalisia pelkoja tulee torjua valistuksella sen sijaan, että niitä lievitetään tai palkitaan uusilla sudentappoluvilla. Ministeriön ja riistahallinnon tulisikin nyt keskittyä valistustyöhön”, esittää susiryhmän varapuheenjohtaja Sami Lyytinen.

Suomessa arvioidaan olevan noin 150–165 sutta.

metsästys  salametsästys  sudet 
Viite