Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / Greenpeace (CC-BY)

Greenpeacen orangit.
Apinat lavalla. Greenpeace kampanjoi palmuöljyä vastaan toukokuussa järjestetyillä Maailma kylässä -festivaaleilla. Taustalla soittaa Matti Johannes koivu.Flickr / Greenpeace (CC-BY)

Apinat lavalla. Greenpeace kampanjoi palmuöljyä vastaan toukokuussa järjestetyillä Maailma kylässä -festivaaleilla. Taustalla soittaa Matti Johannes koivu.

Palmia varasti show'n palmuöljypäätökseltä

10.9.2009 10.36

Lasse Leipola

Helsingin kaupunginvaltuuston oli määrä ottaa eilen kantaa palmuöljyn käyttöön joukkoliikenteessä. Enemmistö valtuutetuista kannattaa aloitetta, jolla halutaan lopettaa palmuöljypohjaisen biopolttoaineen koekäyttö joukkoliikenteessä.

Päätöstä kuitenkin lykättiin kahdella viikolla, koska keskustelu päiväkotien ruokahuollon siirtämisestä Palmialle venyi niin pitkäksi.

”Varmaankin jokainen valtuutettu halusi sanoa jotain Palmiasta”, sanoo keskustelua seurannut Greenpeacen Maija Suomela.

Suomela oli valtuustokokouksessa odottamassa, millainen ratkaisu Greenpeacelle tärkeässä asiassa tehdään. Espoon ja Vantaan valtuustot ovat päättäneet jo aiemmin, että kokeilu katsotaan loppuun ja sen jälkeen palmuöljyn käytöstä pyritään eroon mahdollisuuksien mukaan.

”Kokeilu on jatkunut jo kaksi vuotta, joten tietoa on jo varsin paljon. Ja kun ajattelee asiaa sademetsien kannalta, päätös on tehtävä nyt”, Suomela sanoo.

Hän muistuttaa, että jos Helsingissä päädytään samaan ratkaisuun kuin naapurikaupungeissa, asia karkaa valtuuston käsistä.

”Kokeilujakson jälkeen päätökset tekee ensi vuoden alusta aloittavan Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän hallitus”, Suomela sanoo.

Kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakasen (skp) tekemän aloitteen on allekirjoittanut 48 valtuutettua. Hakasen mukaan allekirjoittajia on kaikista ryhmistä, eniten vihreistä ja vasemmistosta.

liikenne  palmuöljy 




Viite