Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Panu Laturi.
Pohdinnan paikka. Panu Laturi kaipaa keskustelua ulkopuolisen rahoituksen rajoittamisesta. Tiina Jutila / Vihreät

Pohdinnan paikka. Panu Laturi kaipaa keskustelua ulkopuolisen rahoituksen rajoittamisesta.

Panu Laturi ihmettelee suurten puolueiden salamyhkäisyyttä

13.8.2009 15.46

Lasse Leipola

Miksi suuret puolueet viivyttelivät vaalirahoituksen avaamisessa, ihmettelee puoluesihteeri Panu Laturi vihreiden blogissa.

”Tukien julkistamisen venyessä politiikan maine on pilaantunut ja monien usko poliitikkojen riippumattomuuteen horjunut. Lisäksi yritysten ja ammattiliittojen maine on kärsinyt vaalirahoituskohussa”, Laturi kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että suuret puolueet saavat miljoonia euroja valtion puoluetukea, joten ulkopuolisen vaalirahoituksen osuus on vain muutamia prosentteja.

Laturi myös ihmettelee, miten ammattijärjestöt, joihin kuuluu monien puolueiden kannattajia, voivat tukea sosiaalidemokraatteja.

”Kysymys ei ole pelkästään vasemmistopuolueiden uskottavuudesta, vaan ennen kaikkea ammattiliittojen uskottavuudesta”, Laturi sanoo.

Hänen mukaansa suomalainen puoluetukijärjestelmä on avoin ja selkeä, ja tulee siksi säilyttää.

”Keskustelu puoluetuen ulkopuolisesta rahoituksesta ja sen mahdollisista rajoituksista on mielestäni juuri nyt tarpeen, ja se puhdistaisi ilmaa. Rajoituksia voidaan harkita esimerkiksi siksi, että ne helpottaisivat pohdintaa yrityisten ja puolueiden välisistä sidoksista ja auttaisivat parantamaan puolueiden, yritysten ja ammattiyhdistysten mainetta.”

vaalirahoitus 
Viite