Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Piippu.
Päästöt jäihin. Parlamentti kannattaa ylimääräisten päästöoikeuksien jäädyttämistä.SXC

Päästöt jäihin. Parlamentti kannattaa ylimääräisten päästöoikeuksien jäädyttämistä.

Parlamentti hyväksyi kiistellyn backloadingin

10.12.2013 14.51

Lasse Leipola

Euroopan parlamentti hyväksyi tänään tiistaina suunnitelman käyttämättömien päästöoikeuksien osittaisen jäädyttämisen eli niin sanotun backloadingin, jonka tavoitteena on nostaa päästöoikeuksien hintaa.

”Päästökaupan tarkoitus ei ole vahingoittaa teollisuuttamme. Päinvastoin, se edistää innovatiivisuutta ja tehokkuutta asettamalla hinnan päästöille. Varsovan viimekuinen ilmastokokous osoitti, että päästökauppajärjestelmät ovat nyt käännekohdassa. On siis erittäin tärkeää, että EU:n päästökauppajärjestelmä toimi”, asian esitellyt saksalaismeppi Matthias Groote sanoo parlamentin tiedotteessa.

Päästöoikeuksien liiallisesta tarjonnasta ja talouden taantumasta johtuva päästöoikeuksien suuri ylijäämä markkinoilla on johtanut oikeuksien huomattavasti ennakoitua alempaan hintaan. Komissio onkin nyt ehdottanut, että se voisi siirtää huutokaupattavien päästöoikeuksien määrää myöhempään ajankohtaan.

Hyväksytyn esityksen mukaan komissio voi tehdä yhden muutoksen päästökaupan aikatauluun ennen vuotta 2020 ja se saa koskea enintään 900 miljoonaa päästöoikeutta.

Ministerineuvoston on määrä käsitellä asiaa ensi viikon alussa.

päästökauppa 
Viite