Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kaiken kansan pressa. Pekka Haavisto tykkää muistakin kuin vihreiden äänestäjistä.

Kaiken kansan pressa. Pekka Haavisto tykkää muistakin kuin vihreiden äänestäjistä.

Pekka Haavisto ei halua olla vain vihreiden presidentti

8.6.2011 16.15

Saija Räsänen

Pekka Haaviston presidentinvaalikampanja saa tukea poliittisesti sitoutumattomalta kansalaisvaltuuskunnalta, jonka osanottajat julkistettiin tänään keskiviikkona. Kansalaisvaltuuskunta koostuu Haaviston ensimmäisistä tukijoista.

Kansalaisvaltuuskuntaa johtaa professori Helena Ranta, ja siinä on mukana väkeä niin kulttuurielämän, politiikan kuin järjestömaailmankin puolelta. Tukijoiden joukosta löytyvät muun muassa kirjailija Sofi Oksanen, ohjaaja Neil Hardwick, Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalainen ja muusikko Paula Vesala.

Haavisto korosti kansalaisvaltuuskunnan julkistamistilaisuudessa yhteistyön, avoimuuden ja kansainvälisyyden merkitystä.

"Presidentin tehtävä on tehdä Suomi tunnetuksi ja ymmärretyksi maailmalla. Moderni diplomatia ei ole vain yhteydenpitoa valtioiden välillä, vaan yhteistyötä myös esimerkiksi järjestöjen, yritysten ja akateemisen maailman kanssa", Haavisto sanoi.

Haavisto arvosteli vallitsevaa johtamiskulttuuria, jossa kansalaisten avoimuuden tarpeeseen on vastattu hiljaisuudella. Hänen mukaansa hallitus on muuttunut harmaaksi toimitusministeriöksi, joten ei ole ihme, että kansalaiset eivät ole menoon tyytyväisiä.

Yhteistyön korostaminen meni niin pitkälle, että Haavisto sanoi, ettei halua olla vain vihreiden presidentti.

"Tässä yhtenä päivänä minulta tultiin kysymään, voiko minun presidenttiehdokkuuttani tukea, jos ei ole koskaan ennen äänestänyt vihreitä. Vastasin, että sehän on vain eduksi", Haavisto kertoi.

Presidentin valinta suurimpien puolueiden ulkopuolelta ei ole todennäköistä, mutta Haavisto jaksaa uskoa mahdollisuuksiinsa.

"Suurin yllätys vaaleissa on, jos ei tapahdu mitään yllätyksiä. Aloitetaan tänään yllätysten tekeminen", Haavisto sanoi.

vihreät  presidentinvaalit 




Viite