Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Tiina Jutila / Vihreät

Pekka Haavisto kiittelee vaalirahaesitystä ja kepua

13.10.2009 13.34

Lasse Leipola

Vaalirahoituksen uudistusta valmistelleen niin sanotun Tarastin työryhmän työhön osallistunut Pekka Haavisto kiittelee lopputulosta.

”Vihreiden on syytä olla tyytyväinen toimikunnan enemmistön linjauksiin. Toimikunnan enemmistö kannattaa sekä puolueille että ehdokkaille kampanjan mediakulujen kattoa”, vihreä kansanedustaja kirjoittaa puolueen blogissa.

Työryhmä ehdottaa, että eduskuntavaaleissa ja presidentinvaaleissa puolueet voisivat käyttää mainontaan yhteensä miljoona euroa. Euro- ja kuntavaaleissa summa olisi 500 000 euroa.

Yksittäisen ehdokkaan mainontakatoksi ehdotetaan 10 000 euroa kuntavaaleissa, 50 000 eduskuntavaaleissa ja 80 000 eurovaaleissa.

Yli 2 000 euron puoluelahjoituksista pidettäisiin jatkossa ajantasaista rekisteriä. Yhden lahjoituksen enimmäiskoolle ei ehdoteta kattoa.

Seuraavaksi laki vaalirahoituksesta siirtyy oikeusministeriön valmisteltavaksi.

”Neljän puolueen hallituksessa lainvalmistelu on haastavaa, koska joissakin keskeisissä asioissa Tarastin toimikunnan rintamalinjat kulkivat myös hallituksen sisällä”, Haavisto sanoo.

Hän kuitenkin kiittelee keskustan roolia neuvotteluissa.

”Ehkä yllättävintä tämän syksyn työssä oli, että keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen kanssa vihreiden oli tällä kerralla helppoa olla monesta asiasta yhtä mieltä. Kesän keskustelu näyttää tuoneen pääministeripuolueelle uusia ajatuksia siitä, miten puoluerahoitus Suomessa saadaan moraalisesti kestävälle pohjalle.”

vihreät  vaalirahoitus 


Lisää aiheesta:Viite