Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kansi 50/09.
painotuore. Haaviston kolumnin lisäksi uudessa Langassa on muun muassa joulureseptejä ja Osmo Soininvaaran haastattelu.

painotuore. Haaviston kolumnin lisäksi uudessa Langassa on muun muassa joulureseptejä ja Osmo Soininvaaran haastattelu.

Pekka Haavisto väläyttää maa- ja metsätalousministeriön lakkauttamista

10.12.2009 15.30

Lasse Leipola

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto väläyttää perjantaina ilmestyvässä Vihreässä Langassa maa- ja metsätalousministeriön lakkauttamista.

Haaviston kirjoittama kolumni on vastaus keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakankaan ehdotukseen ympäristöministeriön lakkauttamisesta.

Haaviston mukaan voidaan kysyä, tarvitaanko nykyaikana erillistä maa- ja metsätalousministeriötä, vai voisivatko metsätalouden, maatalouden ja kalastuksen elinkeinoasiat kuulua työ- ja elinkeinoministeriölle.

”Siellähän luonnonvaroihin liittyvistä kysymyksistä hoidetaan esimerkiksi kaivannaisteollisuutta”, Haavisto kirjoittaa.

Jos maa- ja metsätalousministeriö jaettaisiin ympäristöministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön kesken, ympäristöministeriön tonttia voisi Haaviston mukaan laajentaa muun muassa kaikilla vesi-, virkistyskalastus- ja metsästysasioilla.

”Myös kalastusrajoitukset – esimerkiksi saimaannorpan suojelun vuoksi – kuuluisivat luontevasti laajemman ympäristöministeriön sektorille”, Haavisto kirjoittaa.

Hänen mukaansa vihreät voisivat asettaa seuraavien hallitusneuvottelujen tavoitteeksi entistä vahvemman ympäristöministeriön.

luonnonsuojelu  vihreät 
Viite