Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila/ Vihreät

Pekka Haavisto.
Peruskauraa. Ympäristöasiat eivät enää ole Pekka Haaviston mielestä marginaalisia.Tiina Jutila/ Vihreät

Peruskauraa. Ympäristöasiat eivät enää ole Pekka Haaviston mielestä marginaalisia.

Pekka Haavisto valittiin luotsaamaan WWF:n hallintoneuvostoa

6.8.2010 11.39

Saija Räsänen

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto on valittu WWF Suomen uudeksi hallintoneuvoston puheenjohtajaksi. Haavisto seuraa tehtävässä vuodesta 2006 toiminutta kokoomuksen kansanedustajaa Pertti Salolaista.

Haavisto on ilahtunut valinnastaan.

"Ympäristöasiat ovat tulleet pysyvästi kansainväliselle agendalle. Ne eivät enää ole marginaalisia, vaan vaikuttavat koko ihmiskunnan kehitykseen", Haavisto sanoo WWF:n tiedotteessa.

Hallintoneuvostossa ovat edustettuina tiede-, kulttuuri- ja yritysmaailma sekä poliittiset päättäjät. Neuvostoon valittiin Haaviston lisäksi muun muassa Helsingin yliopiston kansleri, professori Ilkka Niiniluoto, UPM-kymmenen johtaja Jussi Vanhanen ja Suomen kulttuurirahaston yliasiamies, dosentti Antti Arjava.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Helsingin yliopiston biotieteellisen tiedekunnan dekaani ja kaupunkiekologian professori Jari Niemelä.

Hallintoneuvoston jäsenten toimikausi on kolme toimintavuotta kerrallaan. Neuvoston tehtäviin kuuluu esimerkiksi WWF:n tilinpäätösten vahvistaminen, toimintakertomuksen hyväksyminen ja WWF:n hallituksen valinta.

luonnonsuojelu 




Viite