Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pekka Puska tiukkana: Ostakaa kakkosolutta niin ei tarvitse pakottaa

12.7.2012 10.18

Lasse Leipola

THL:n pääjohtaja Pekka Puska on tyytyväinen, että panimot ovat tuoneet markkinoille miedompia, niin sanottuja kakkosoluita. Hänen mukaansa panimoteollisuuden haluttomuus tuoda miedompaa olutta markkinoille on ollut keskeinen syy vaatimuksiin säätää asiasta lailla.

”On vaikea olettaa, että oluen kulutus vähenisi nopeasti, eikä oluen vähittäismyyntiä voida kieltää. Siksi vaikuttavin, terveyttä edistävä ratkaisu olisi alentaa kaupassa myytävän oluen alkoholipitoisuutta, kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on esittänyt”, Puska sanoi Savonlinnan Oopperajuhlien toritapahtumassa pitämässään puheessa.

Ruotsissa siirryttiin keskiolutta miedompaan olueen jo 1970-luvulla. Puskan mukaan Ruotsin alkoholinkulutuksen taso onkin juuri miedon oluen ansiosta paljon pienempi kuin Suomessa.

Puska toivoo, että suomalaiset kuluttajat löytäisivät II-oluen ja hyväksyisivät sen yleisesti miedommaksi vaihtoehdokseen.

”Tilanne on nyt pitkälti kuluttajien käsissä. Mitä suuremman suosion II-olut saa, sitä pienempi on paine alentaa lailla kauppojen oluen alkoholipitoisuutta.”

alkoholi 




Viite