Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pekkarinen saa puoluetoverinsa energiaosaston johtoon

24.9.2010 15.06

Hanna Eriksson

Valtioneuvosto nimittänee MTK:n entisen puheenjohtajan Esa Härmälän ensi viikolla työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston johtajaksi.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) esittelee nimityksen valtioneuvostolle luultavasti ensi viikon torstaina ja valtioneuvosto tekee asiasta lopullisen päätöksen yleisistunnossaan.

Keskustalainen Härmälä on selättänyt osastopäällikkökisassa kolme muuta haun loppusuoralle päässyttä kovaa ehdokasta. Loppumetreillä viranhaussa olivat myös teollisuusneuvos Riku Huttunen ja osastopäällikkö Arto Lepistö Temin energiaosastolta sekä Heli Antila, joka on työskennellyt Pöyryn energiakonsultoinnin yksikön johtajana.

Ministeriön henkilöstöjohtajan Mikko Salmenojan mukaan Härmälä katsottiin virkamiesvalmistelussa pätevimmäksi hakijoista. Valinnassa painotettiin Salmenojan mukaan muun muassa johtajuustaitoja.

56-vuotias Härmälä työskentelee nyt Euroopan lannoiteteollisuusyhdistyksen EFMA:n toimitusjohtajana. Hän oli keskustan ehdokkaana europarlamenttivaaleissa. Viime syksynä Härmälä haki Kuntien eläkevakuutuksen Kevan toimitusjohtajaksi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.




Viite