Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pekkarinen selvityttää pikaisesti ydinvoimavirkamiehen esteellisyyden

5.5.2010 9.23

Lasse Leipola

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) aikoo selvityttää johtavan virkamiehen mahdollisen esteellisyyden ydinvoimapäätöksissä vielä tänään. Asiasta kertoo Yle Uutiset.

Työ- ja elinkeinoministeriön ylin energiavirkamies Taisto Turunen istui teräsyhtiö Outokummun hallituksessa, joka keväällä 2007 päätti ydinvoimayhtiö Fennovoiman perustamisesta saksalaisen Eon-energiayhtiön kanssa. Asiasta kertoi Ylen Ajankohtainen Kakkonen eilen tiistaina.

”Voi olla, että se ei ollut ihan järkevä päätös”, Turunen kommentoi ohjelmassa osallistumistaan Outokummun hallitustyöhön.

Myöhemmin Turunen on työ- ja elinkeinoministeriön energiajohtajana ollut päättämässä uusista ydinvoimaluvista ja käsitellyt myös Fennovoiman lupaa. Huhtikuussa hallitus päätti esittää uusia ydinvoimalupia Fennovoimalle ja Teollisuuden Voimalle. Lopullinen päätös luvista tehdään eduskunnassa.

Outokumpu on Fennovoiman suurin osakkeenomistaja noin kymmenen prosentin osuudella. Turunen kuului Outokummun hallitukseen vuosina 2006–2008.

ydinvoima 




Viite