Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

SXC

Havu.
Suojelua. Hallitus päätti eilen metsien monimuotoisuusohjelma Metson jatkosta.SXC

Suojelua. Hallitus päätti eilen metsien monimuotoisuusohjelma Metson jatkosta.

Pelastiko hallitus maineensa?

30.9.2010 9.20

Lasse Leipola

Jopa kaikkien aikojen ympäristövihamielisimmäksi tituleeratun hallituksen eilinen iltakoulu keskittyi pitkälti luonnonsuojeluun.

Hallitus päätyi kannattamaan kansallispuiston perustamista Sipoonkorpeen. Alueen lopullinen linjaus jäi kuitenkin vielä auki ja seuraavaksi asia menee valmisteltavaksi ympäristöministerin johdolla.

”Tärkeää on, että hallitus lupasi turvata myös kansallispuiston ekologiset yhteydet ja aloittaa maanvaihdot Helsingin kanssa. Jatkovalmistelussa kansallispuistoon tulee lisätä vielä merenrannikon Natura-alueet”, kommentoi luonnonsuojeluasiantuntija Tapani Veistola Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin tiedotteessa.

Samassa yhteydessä hallitus linjasi, että Etelä-Suomen metsien suojeluohjelma Metsoa jatketaan vuoteen 2020, jotta sille asetetut tavoitteet saadaan saavutettua.

”Metsäluonnon osalta Metso-ohjelma on avainasemassa. Ohjelman määrärahat kasvavat ensi vuonna, mutta kovin hitaasti suositun ohjelman toteutus etenee. Nyt tarvitaan lisää toimintaa sekä kuntien että valtion maiden osalta”, vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki kommentoi vihreiden sivuilla.

Näiden lisäksi hallitus käsitteli myös soiden suojelua ja uusiutuvan energian lisäämistä.

”Tästä työ jatkuu, ja uskon että pöydällä olevista eväistä saadaan aikaiseksi hyvä kokonaisuus toimista luonnon monimuotoisuuden hyväksi”, Sinnemäki summaa illan antia.

luonnonsuojelu  vihreät  metsät  kansallispuistot  metso Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri