Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

British Council

Eko-tiksin tekijät. Pelin voittanut joukkue visioi parempaa Tikkurilaa. British Council

Eko-tiksin tekijät. Pelin voittanut joukkue visioi parempaa Tikkurilaa.

Peli synnytti idean ekokaupungista

12.11.2008 8.50

Noora Jussila

Tulevaisuuden Tikkurilassa, eli Eko-Tiksissä, vanhusten ja liikuntavammaisten kulkeminen on esteetöntä, asukkaat viihtyvät, heidän ekologinen jalanjälkensä on nykyistä pienempi ja ympäristötalkoisiin opastaa Roska-Roope-hahmo.

Näin visioi viime viikonloppuna Vantaalla pelatun kaupunkisuunnittelupelin voittajat.  British Councilin kehittämässä Future City Game -pelissä pyrittiin löytämään luovia elämänlaatua parantavia ratkaisuja ja uusia näkökulmia kaupungin ongelmiin.

Tikkurilan aluetta visioinut voittajajoukkue koostui liikuntavammaisjärjestöjen nuorisoyhteistyö Seitin jäsenistä. Osa Eko-Tiksin ajatuksista saattaa muuttu todeksi, sillä Vantaan kaupunginvaltuusto on kiinnostunut tutustumaan voittajaehdotukseen.

Ainakin Britanniassa, Norjassa ja Kolumbiassa pelistä saatuja ideoita on käytetty kaupunkisuunnittelussa. Suomen seuraava Future City Game pelataan Hyvinkään Wanhalla Villatehtaalla 25. marraskuuta.

Britannian kulttuurisuhdeorganisaatio British Council pitää internetissä myös ilmastoaiheista blogia, jonne järjestön ilmastolähettiläät kirjoittavat ajatuksiaan. Ilmastolähettiläitä ovat muun muassa vihreä kaupunginvaltuutettu Elina Moisio, Demos Helsingin kehitysjohtaja Roope Mokka ja dokumenttielokuvien tekijä John Webster.
Viite