Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sammeli Heikkinen

Leppäkertut.
kiinnostuksen kohde. Kansanedustaja Pentti Kettusen näkyvin toimenpidealoite koskee ainakin vihreitä ja koppakuoriasia.Sammeli Heikkinen

kiinnostuksen kohde. Kansanedustaja Pentti Kettusen näkyvin toimenpidealoite koskee ainakin vihreitä ja koppakuoriasia.

Persuedustaja Kettunen käyttää kesänsä vihreiden suojelualueen selvittelyyn

6.3.2013 13.45

Sammeli Heikkinen

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Kettunen aikoo ahkeroida kesällä kohua herättäneen lakialoitteensa parissa pohjoisessa.

Kettunen jätti joulukuussa yhdessä kahdeksantoista muun kansanedustajan kanssa toimenpidealoitteen, jossa ehdotetaan, että hallitus rajaa Urho Kekkosen kansallispuistosta alueen, jolla vihreiden eduskuntaryhmä voi paimentaa koppakuoriaisia ja seurata suurpetoja.

Eduskunnan puhemiehistö on joutunut pähkäilemään, kun se on yrittänyt ottaa kantaa kummalliseen aloitteeseen. Kettunen ei kuitenkaan ole halunnut perääntyä aloitteesta, josta on tullut yksi hänen näkyvimmistä saavutuksistaan eduskunnassa.

Nyt Kettunen tiedottaa sopineensa puhemies Eero Heinäluoman (sd) kanssa, että aloitteen käsittelyssä otetaan aikalisä. Kettunen haluaa käydä kesän aikana kuulemassa "niiden alueiden ihmisiä, joiden vaikutuspiirissä UKK-kansallispuisto sijaitsee". Kuulemistilaisuuksista Kettunen lupaa ilmoittaa lappilaisissa lehdissä.

Kettusen mukaan maakuntakierrokselle on tulossa muitakin kansanedustajia. Toistaiseksi ei ole selvää, ketkä ovat lähdössä mukaan. Aloitteen on allekirjoittanut 19 kansanedustajaa, joiden joukossa muun muassa keskustan Timo Kalli.

vihreät  perussuomalaiset  läppä 
Viite