Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Persujen ilmastourakka olikin kopio – Soini myöntää

4.2.2011 9.22

Lasse Leipola

Perussuomalaisten ilmasto-ohjelma on kopioitu Metalliliitolta. Asiasta kertoo Yle, jonka mukaan ohjelmassa on peräti samoja kirjoitusvirheitä kuin Metalliliiton eduskunnalle vuosi sitten jättämässä lausunnossa, joka koski hallituksen tulevaisuusselontekoa.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini kertoi, millainen urakka oli kyseessä viikko sitten perjantaina esitellessään ohjelmansa medialle.

”Kun on vähän ajateltu, että mitä se Soini siellä EU:ssa ja Euroopassa tekee - Brysselissä ja Strasbourgissa - niin mä olen nyt puolitoista vuotta tehnyt tätä”, Soini sanoi Ylen mukaan.

Tänään hän kuitenkin joutui myöntämään Uudelle Suomelle, että Metalliliiton ja perussuomaisten ilmasto-ohjelma on samasta kynästä.

”Kyllä se pitää paikkansa, että linja on sama. Matti Putkonen on ollut tätä Metalliliitossa valmistelemassa ja nyt hän on meillä töissä”, Soini sanoi.

Myös Putkonen on ennättänyt kommentoimaan kohua.

”Metalliliitossa olin puheenjohtajien renki, nyt olen Soinin renki, mutta tavoite on sama. Taistelemme vihreää valhetta vastaan, sillä ilmastopolitiikkaan on saatava muutos”, Putkonen sanoi Aamulehdelle.

Juttuun on lisätty Matti Putkosen kommentit klo 9.29.

ilmastonmuutos  perussuomalaiset 
Viite