Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Perussuomalaiset

Timo Soini
Katse tulevaan. Timo Soini etsii jo sopivaa ryhmittymää perussuomalaisten mahdolliselle euroedustajalle. Perussuomalaiset

Katse tulevaan. Timo Soini etsii jo sopivaa ryhmittymää perussuomalaisten mahdolliselle euroedustajalle.

Perussuomalaisille oma poliittinen ryhmä EU:hun?

4.2.2009 10.59

Noora Jussila

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini etsii jo ryhmittymää tulevissa eurovaaleissa mahdollisesti valittavalle perussuomalaiselle euroedustajalle.

Soini allekirjoitti euroskeptisen Libertas-ryhmän hakemuksen "pari kuukautta" sitten.

"Katsotaan ensin syntyykö ryhmä. Ryhmä on sitä varten perustettu, että kun mahdollisesti saamme europaikan, katsomme mihin ryhmittymään menemme."

Soinin mukaan Libertaksen hakemuksen allekirjoittaminen ei vaikuta perussuomalaisten eurovaalikampanjaan, vaan perussuomalaiset tekevät itsenäisen kampanjan.

Perussuomalaisten verkkosivuilla Libertasta ei mainita, eikä Soini ole blogissaankaan mainostanut Libertasta.

Asiasta oli Soinin mukaan tarkoitus tiedottaa tulevana lauantaina, jolloin perussuomalaisten eurovaaliehdokkaat julkistetaan. Asia nousi kuitenkin esille aikaisemmin Libertaksen ongelmien vuoksi.

Euroopan parlamentissa kohutaan nyt siitä, saako Libertas-ryhmä poliittisen ryhmän aseman.

Ryhmän tunnustuksesta ja rahoituksesta päätettiin maanantaina. Ehtona ryhmän tunnustamiselle on, että sen jäsenenä on seitsemän eri maan kansanedustaja.

Ryhmän hakemuksen on allekirjoittanut kaksi ranskalaista, yksi englantilainen, yksi puolalainen, yksi bulgarialainen, yksi kreikkalainen ja yksi suomalainen, eli Soini.

Kahdeksas allekirjoittaja, virolainen Igor Grazin kiistää nyt allekirjoittaneensa hakemuksen. Mikäli Grazin vetäytyy Libertaksesta, ryhmän asema pitää käsitellä uudestaan, sillä allekirjoittajana on vain kuuden maan edustajat.

Libertaksen edustaja Anita Kelly on kiistänyt, että ryhmä olisi johtanut parlamenttia harhaan missään vaiheessa. Libertas kampanjoi ”demokratian, vastuullisuuden ja läpinäkyvyyden” puolesta.

Libertaksen omat verkkosivut vaikenivat keskiviikkoaamuna Grazinin vetäytymisestä. Sivuilla sen sijaan ilmoitetaan haussa olevan eurovaaliehdokkaita myös Suomesta.




Viite