Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreä Lanka

Vihreä Lanka 15/11.
15/11. Tämän viikon Vihreässä Langassa käydään läpi myös kahden ehdokkaan, perussuomalaisen ja vihreän, kampanjat.Vihreä Lanka

15/11. Tämän viikon Vihreässä Langassa käydään läpi myös kahden ehdokkaan, perussuomalaisen ja vihreän, kampanjat.

Perussuomalaisten ehdokas: Puolueessamme on rasisteja

14.4.2011 13.35

Vihreä Lanka

Huomenna perjantaina julkaistavassa Vihreässä Langassa kerrotaan, kuinka kävi, kun maahanmuuttaja tutustui perussuomalaisten vaalityöhön.

Seuraavassa katkelma jutusta.

***

Tikkurilan kävelyraitilla yhytämme perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaan Mika Niikon. Hän esittäytyy Takaisin elämään -yhdistyksen johtajaksi ja kertoo ajaneensa lasten ja nuorten asioita yksitoista vuotta.

Niikko menee suoraan asiaan.

”Oletko sä somali?” hän kysyy Abdilta.

”Meillä on ollut somaliprojekti Vuosaaren Ramsinniemessä, sellainen äiti-lapsi-projekti, joka päättyi kolme vuotta sitten. Että ei me perussuomalaiset olla mitään rasisteja, vaikka ne sanoo niin.”

Abdi kiinnostuu projektista, ja Niikko antaa hänelle yhteystietoja. Muutama kansalainen vaalikojulla tuijottaa hämmentyneenä.

Niikko kannattaa Suomeen Tanskan ulkomaalaispolitiikan mallia, joka oikeistopopulistisen kansanpuolueen menestyksen myötä on kymmenessä vuodessa muuttunut yhdeksi maailman tiukimmista. Ylen Ulkolinja-ohjelman mukaan maan kansalaisuustesti on niin vaikea, että edes kaikki kansanedustajat eivät läpäise sitä.

”Perussuomalaiset tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaa, se on totta. Me emme vastusta YK:n mandaatilla olevia pakolaisia, jotka henkensä hädässä ovat. Mutta niitä niin sanottuja elintasopakolaisia, jotka Euroopan sisällä kiertävät, niitä me ei haluta. Ja se johtuu siitä, että jos me avataan ovet, meillä on samat ongelmat kohta kuin Ruotsissa”, Niikko kertoo ja huitoo käsillään niin, että puoluelogoin ja äänestysnumeroin printattu liivi suhisee.

Niikko kertoo, että osa hänenkin seläntaputtelijoistaan kertoo polleasti, kuinka he ovat rasisteja.

”Ja kyllä niitä on puolueessakin”, Niikko myöntää.

Hän kuitenkin korostaa, ettei se ole puolueen ainoa eikä tärkein asia – mutta hiljaisesti hyväksytty tosiasia siis kuitenkin.

Perussuomalaisia ja heidän kannattajiaan tuntuu pelottavan, että kantaväestö jää maahanmuuttajien jalkoihin. Tilastollisesti katsottuna tuntuu hassunkuriselta, että kolme prosenttia väestöstä voisi jyrätä kaikki loput.

Lue koko juttu huomenna Vihreästä Langasta.

perussuomalaiset  eduskuntavaalit 
Viite