Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Harri Lindell.

Harri Lindell.

Perussuomalaisten pj: virka-autot sähköautoiksi

28.3.2013 10.58

Juha Honkonen

Sähköautot saavat tukea yllättävältä taholta. Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Harri Lindell vaatii, että virkasuhdeautot on vaihdettava sähköautoiksi.

"Helsingin johtavilla viranhaltioilla ja virastopäälliköillä on mahdollisuus työsuhdeauton käyttöön, mikä on mielestäni suuren palkan lisäksi melkoinen etu. Poliittiset päättäjät ovat rajanneet kriteeriksi auton hankintahinnan lisäksi tiukat päästörajat näille hulppeille menopeleille. – – Kaupungin työsuhdeautojen pitäisikin seuraavissa hankinnoissa olla sähköautoja", Lindell kirjoittaa tiedotteessaan.

Tiedote on piikki kaupungin liikuntajohtaja Anssi Rauramolle tämän esittäessään itselleen virka-autoksi citymaasturia. Hiilidioksidirajaksi on määritelty sata grammaa kilometriltä.

"Virkamiehen ajelu citymaasturilla toisi ylityksen tähän hyvään päästörajoitteeseen. Kaupunkilaisia pyritään patistamaan ennemminkin julkisen liikenteen käyttöön kuin yksityisautoiluun. Hyvän esimerkin osoittaminen kansalaisille olisi suotavampaa kuin päinvastaisen mallin antaminen", Lindell sanoo.

Helsingin perussuomalaiset tekivät ekologisen ehdotuksen myös eilen keskiviikkona. Varavaltuutettu Nuutti Hyttinen vaatii valtuustoaloitteessaan kaupunginhallitusta toimiin viranhaltioiden työmatkaedun muuttamiseksi. Hän ehdotti tilalle työsuhdematkalippua.

sähköauto  Lindell 
Viite