Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Perussuomalaisten tulevaisuus hämärän peitossa

2.5.2014 11.21

Jukka Vahti

Perussuomalaisten ostamissa vaalimainoksissa luvataan, että puoluetta äänestämällä ”saat mitä tilaat”.

Tämä on melko kaukana totuudesta, sillä puolueen meppien ”ryhmä” on tällä vaalikaudella ollut erittäin hajanainen, sekalaisten EU-kriitikkojen yhteenliittymä eikä perussuomalaisten vaalien jälkeisestä parlamenttiryhmästä ole mitään tietoa.

Puolueen slogan pitää siis paikkansa vain, jos äänestäjälle siis riittää ”tilaukseksi” yleinen EU-kriittisyys vailla mitään tietoa äänestämiensä meppien todellisista vaikutusmahdollisuuksista tai heidän ryhmänsä poliittista linjoista asiakysymyksissä.

Hajanaisuutta kuvaa myös se, että perussuomalaisten meppi Sampo Terho on äänestänyt vain 64 prosenttisesti ryhmänsä kannan mukaan. Hänen edeltäjällään Timo Soinilla prosentti oli sama.

Europarlamenttiin yksittäiseksi EU-kriitikoksi lähtevän poliitikon aidot vaikutusmahdollisuudet ovat hyvin rajalliset ilman yhtenäisen ryhmän tuomaa voimaa.

”Totta kai siinä joutuu yksittäinen meppi tekemään huomattavasti enemmän töitä, jos haluaa saada EU:n lainsäädäntöön liittyvää vaikutusvaltaa”, valtio-opin professori Tapio Raunio sanoo.




Viite