Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

"Perussuomalaisten vaaliohjelma on raju hyökkäys eläimiä vastaan"

9.5.2011 13.31

Noora Jussila

Perussuomalaisten vaaliohjelman linjaukset eläinten asemasta huolestuttavat Helsingin eläinsuojeluyhdistys Hesyä ja Wild Lynx-järjestöä.

"Perussuomalaisten vaaliohjelma on raju hyökkäys eläimiä ja luonnon monimuotoisuutta vastaan. Jos perussuomalaiset saavat päättää, niin uhanalaiset lajit uhkaavat kuolla Suomesta sukupuuttoon", sanovat Hesyn puheenjohtaja Hannele Luukkainen ja Wild Lynxin puheenjohtaja Jaana Julin tiedotteessa.

Luukkaisen ja Julinin mukaan ongelmallinen on esimerkiksi perussuomalaisten esitys siitä, että susien kaatoluvista voitaisiin läheisyysperiaatteen mukaisesti päättää paikallisesti niillä alueilla, joilla susia liikkuu.

"Suomen susikanta on romahtanut nykyiseen 135–145 yksilöön juuri  susien ydinalueilla rehottavan petovihan ja salametsästyksen takia. Suomella on myös kansainvälinen vastuu suojella susikantaansa, ja tämän takia suden kaatolupia tulisi jakaa maassamme EU:n luontodirektiivin mukaisesti eli erittäin tiukoin perustein", tiedotteessa todetaan.

Järjestöjen mukaan perussuomalaisten vaaliohjelma ei lupaa hyvää eläinsuojelulain kokonaisuudistukselle, joka on tarkoitus aloittaa seuraavalla hallituskaudella. Puolue haluaa yhdistää ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön uudeksi luonnonvaraministeriöksi.

Eläinsuojelijat haluavat siirtää eläinsuojeluvalvonnan maa- ja metsätalousministeriöltä ympäristöministeriölle.

"Nyt ollaan tilanteessa, jossa saman tahon pitäisi ajaa sekä maataloustuottajien että eläinten etua. Ympäristöministeriöllä ei ole tällaista ristiriitaista tehtävänkuvaa, sen sijaan sillä on kokemusta taloudellisten etujen ja suojeluarvojen yhdistämisestä", sanoo Hannele Luukkainen.
Viite