Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Perussuomalaisten varjobudjetissa ei ole mitään ympäristöstä

20.10.2011 11.23

Laura Häkli

Perussuomalaisten keskiviikkona julkaisemassa vaihtoehtobudjetissa ei ole mainintaa ympäristöpolitiikasta tai sen rahoituksesta. Varjobudjetti käsittelee ympäristöasioita ainoastaan maa- ja metsätalouden yhteydessä, ja siinä perussuomalaiset asettuvat puolustamaan perinteistä maatalouden ympäristötukea.

"Perinteinen ympäristötuki on kaavailtua viherryttämistä järkevämpi tukimuoto kotimaisen ruuantuotannon kannalta", vaihtoehtobudjetti toteaa. Varjobudjetti lisäisi maatalouden ympäristötukea 12 miljoonaa euroa.

Maatalouden nykyinen ympäristötuki on todettu tutkimuksissa ympäristön kannalta tehottomaksi, ja maatalouden typpipäästöt Itämereen ovat lisääntyneet ympäristöohjelman aikana, vuodesta 1995 lähtien. Euroopan unioni on parhaillaan uudistamassa maataloustukia niin, että ympäristötuen saamiseksi viljelijän on täytettävä tiettyjä ympäristöehtoja.

Ilmastopolitiikkaan tai luonnonsuojeluun ei perussuomalaisten varjotalousarviossa varata rahaa.

Kehitysyhteistyömäärärahoista perussuomalaisten varjobudjetti leikkaisi 250 miljoonaa euroa. Valtion maahanmuuttokustannuksia perussuomalaiset pienentäisivät kahdella tavalla: 40 miljoonaa euroa kunnille maksettavista korvausmäärärahasta ja 10 miljoonaa euroa turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen osoitetusta määrärahasta.

talous  politiikka Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri