Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Viiden sadan euron seteli.

Perustulo on syksyn puheenaihe

17.9.2014 11.58

Hanna Eriksson

Perustulosta julkaistaan marraskuussa kaksi uutta selvitystä. Ajatushautomo Tänk selvittää, millä edellytyksillä perustulomalleja voi kokeilla Suomessa.

Tänkin tavoitteena on esittää, miten perustulokokeilu voitaisiin järjestää Suomessa. Tutkimusta rahoittavat Työeläkevakuuttajat Tela ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.

Marraskuussa julkistetaan myös vihreiden selvitys perustulosta. Eduskunnan tietopalvelu on laskenut vihreiden pyynnöstä, miten perustulo vaikuttaisi tukiin ja verotukseen.

”Analyysin perusteella perustulo on taloudellisesti mahdollinen. Vihreiden ehdotuksen tavoitteena on, ettei valtiolta menisi enempää rahaa kuin nytkään”, ehdotusta työstävä Vihreän sivistys- ja opintokeskus Vision opintojohtaja Ville Ylikahri sanoo.

Myös keskustan puheenjohtaja Juha Sipi­lä ehdotti viime viikolla, että perustulosta pitäisi järjestää paikallinen kokeilu. Omat perustulomallinsa ovat esitelleet ajatuspaja Libera 2013 ja vasemmistoliitto 2012. Vihreiden edellinen perustulomalli esiteltiin 2007.

perustulo 
Viite