Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pienimmillä yrityksillä suurimmat ilmastoriskit

26.7.2013 8.38

Lasse Leipola

Yhdysvalloissa tehdyn selvityksen mukaan pienet yritykset kärsivät suuryrityksiä enemmän ilmastonmuutoksesta ja sen mukana yleistyvistä äärimmäisistä sääilmiöistä. Raporttia varten haastatelluista pienyrittäjistä joka kolmas sanoi jo kärsineensä äärisäistä.

Pienyritysten etujärjestö SBM:n ja kestävän liiketoiminnan neuvosto ASBC:n selvityksen mukaan pienet yritykset eivät ole juurikaan varautuneet äärisäiden aiheuttamiin ongelmiin eikä niillä ole riittäviä resursseja katastrofeista toipumiseen.

Suuryritykset ovat myös usein hajauttaneet toimintaansa useaan eri toimipisteeseen, jolloin suurikin luonnonkatastrofi vaikuttaa vain osaan niistä, kun taas pienyrityksen koko toiminta voi jäädä esimerkiksi hirmumyrskyn jalkoihin.

Selvityksen mukaan peräti joka neljäs pienyritys kaatuu pysyvästi jouduttuaan luonnonkatastrofin uhriksi. Raportti kehottaakin pienyrityksiä varautumaan paremmin ilmastonmuutoksen aiheuttamiin uhkiin.

"Pienyritykset työllistävät 60 miljoonaa amerikkalaisista, eli noin puolet yksityisen sektorin työvoimasta, joten ne voivat olla tärkeässä roolissa ilmastonmuutokseen varautumisessa", sanoo ASBC:n perustaja Richard Eidlin.

ilmastonmuutos  yhdysvallat  yrittäjyys 
Viite