Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

WFP

Hondurasin tulva.
Upoksissa. Lokakuun tulvat peittivät alleen Hondurasin papu- ja maissiviljelyksiä. WFP

Upoksissa. Lokakuun tulvat peittivät alleen Hondurasin papu- ja maissiviljelyksiä.

Pienviljelijöille puuhataan säävakuutusta

19.11.2008 10.10

Vihreä Lanka

Kehitysmaiden Pienviljelijät saattavat pian saada vakuutuksen pahan sään varalta.

Bill ja Melinda Gatesin säätiö sekä YK:n alaiset Maailman elintarvikeohjelma WFP ja Kansainvälinen maatalousrahasto Ifad tutkivat mahdollisuuksia vakuuttaa pienviljelijöiden toimeentulo luonnonkatastrofien ja ilmastonmuutoksen varalta.

”Tulvat ja kuivuus iskevät pahimmin pienituloisiin viljelijöihin. Säävakuutus auttaa heitä ennakoimaan sään aiheuttamia mullistuksia ja sopeutumaan niihin”, sanoo Ulrich Hess WFP:stä.

Hankkeen tarkoituksena on selvittää käytössä olevien säävakuutusten toimivuutta ja lisätä niiden piirissä olevien viljelijöiden määrää.

”Pienviljelijät tarvitsevat riskien varalta vakuutuksia, joihin heillä on varaa," sanoo Ifadin Kevin Cleaver.

Luonnonkatastrofit uhkaavat paitsi perheiden elinkeinoja, myös kokonaisten kansakuntien taloudellisia voimavaroja. Noin miljardi ihmistä elää alle dollarilla päivässä. Kolme neljäsosaa heistä elää kehitysmaissa ja on usein täysin maatalouden varassa. 

Tampereen yliopisto kertoi tänään keskiviikkona, että se on mukana Bill ja Melinda Gatesin säätiön rahoittamassa hankkeessa, jossa tutkitaan kehitysmaiden lasten ja naisten aliravitsemusta.

Säätiön myöntämä rahoitus on tarkoitettu köyhien maiden lapsille ja raskaana oleville naisille suunnatun ravintovalmisteen kehittämiseen.

maatalous  kehitysmaat 
Viite