Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Euroopan komissio

Andris Piebalgs.
Pihtarit julki! Kehityskomissaari Andris Piebalgs sanoi tammikuussa aikovansa tuoda julkisuuteen ne maat, jotka eivät maksa osuuttaan kehitysyhteistyöstä.Euroopan komissio

Pihtarit julki! Kehityskomissaari Andris Piebalgs sanoi tammikuussa aikovansa tuoda julkisuuteen ne maat, jotka eivät maksa osuuttaan kehitysyhteistyöstä.

Pihit jäsenmaat uhkaavat EU:n ilmastoapua

9.3.2010 13.35

Lasse Leipola

Monet EU:n jäsenvaltiot ovat jäämässä jälkeen kehitysyhteistyötavoitteista.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, jonka käsiinsä saaman asiakirjan mukaan EU:n maksaman kehitysavun on määrä nousta tänä vuonna noin 55 miljardiin euroon.

Asetetun tavoitteen ja todellisten varojen välillä on kuitenkin 12–13 miljardin euron kuilu, sillä monet jäsenmaat eivät ole täyttäneet tavoitettaan.

Vajauksen arvioidaan vaarantavan myös kehitysmaille maksettavan 7,3 miljardin euron ilmastoavun, josta päätettiin viime vuoden lopulla.

Reutersin siteeraaman OECD-raportin perusteella pahimmat pinnarit ovat Ranska, Saksa ja Italia, mutta EU-asiakirjassa maita ei nimetä. Sen sijaan asiakirja nimeää tunnollisimmiksi maiksi Ruotsin, Tanskan, Hollannin, Belgian ja Luxemburgin.

ilmastonmuutos  kehitysyhteistyö 
Viite