Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Wikimedia

Peter Sunde
VIHREÄ NETTIVELHO. Pirate Bay -aktivisti Peter Sunde ehdottaa blogissaan, että CD-levyille määrättäisiin ympäristövero.Wikimedia

VIHREÄ NETTIVELHO. Pirate Bay -aktivisti Peter Sunde ehdottaa blogissaan, että CD-levyille määrättäisiin ympäristövero.

Piraatti liittyy Ruotsin vihreisiin

5.3.2009 15.10

Riikka Lamminmäki

Peter Sunde, yksi Pirate Bay -oikeudenkäynnin syytetyistä, ilmoitti eilen keskiviikkona liittyvänsä Ruotsin vihreisiin. Asiasta kertoi The Local -lehti.

Sunde kertoi päätöksestään blogissaan juuri samaan aikaan kun Pirate Bay -oikeudenkäynti saatiin päätökseen.

“Integraatio, yksityisyys, tasa-arvo, sananvapaus ja ympäristö ovat asioita, jotka ovat minulle tärkeitä", hän kirjoittaa.

“Vaikka nojaan ehkä enemmän vasemmalle kuin vihreiden keskivertoäänestäjä, vihreät ajavat tärkeitä asioita ja puolueella on hyvä sisäinen dynamiikka. Uskon, että puolueen kautta voin vaikuttaa”, hän jatkaa.

Sunde kertoo, ettei hänellä ole varmaa ydinvoimakantaa, mutta että hän on vakuuttunut siitä, että yhteiskunnan ongelmat voidaan ratkaista vain minimoimalla energiakulutus ja elämällä kestävästi. Hän uskoo, että voi itse ohjata puoluetta enemmän vasemmalle ja toivoo, että puolue näkisi hänet uutena voimana.

Pirate Bayn oikeudenkäynnissä neljää aktiivia syytetään tekijänoikeuksien rikkomisesta, ja oikeuksien haltijat vaativat heiltä yhteensä 120 miljoonan kruunun korvauksia.

Vaikka oikeusjutun päätöstä joudutaan odottamaan huhtikuun puoliväliin saakka, Sunde uskoi, että poliittisen kannan ilmoittamiselle oli nyt oikea aika.




Viite